portret

In mijn beelden verken ik ruimte: wanneer ontstaat er ruimte, wat omvat haar, wat begrenst of beperkt? Dit onderzoek vindt meestal plaats naar aanleiding van ervaring of een vraag die me bezig houdt. Heeft hoop een schaduwkant? Wat is het verhaal van het leven dat we niet kozen? Zijn er dan ook herinneringen die ik nooit had? Is de ziel een plek? Soms is er eerst de vraag, soms eerst een vorm in steen die pas gaandeweg vertelt waar het blijkbaar over gaat.

Ik werk hoofdzakelijk handmatig, en zoek daarin het contact met de steen als wijs materiaal. Het fysieke contact tussen beitel en steen, de verwoesting die nodig is om te creëren, de onherroepelijkheid van het werk en het handschrift dat de beitel op de steen achterlaat vormen deel van het proces, en zijn voor mij essentieel in mijn werk. Het beeld dat zo langzaam ontstaat nodigt me keer op keer uit tot niet weten, tot stil zijn en kijken, zien wat er al is.

Engelse beeldhouwer Richard Perry beschreef mijn werk als spiritueel minimalisme. Ergens past dat wel.

Het vak heb ik geleerd van Adriaan Seelen, Gerard van Rooij, Marc Brussee, en Ben Blaauw. Kijken leerde ik van mijn moeder.

Mijn CV vindt u hier.
Het colofon van deze website vindt u hier.